25 Litre Belgeseli Gösterimi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Ekoloji Topluluğu üyeleri ve Sosyoloji Bölümü Öğrencileri 5 Ocak 2023 tarihinde 15:00-16:30saatleri arasında Edebiyat Fakültesi Fuat Sezgin Konferans Salonunda 25 Litre başlıklı belgeselin gösterimini gerçekleştirdiler. Belgesel gösteriminin ardından Ekoloji Topluluğu akademik danışmanı Arş. Gör. Ali Egi’nin moderatörlüğünde belgeselin kritiği yapıldı. Tartışmalarda ülkemizin ve dünyanın ilerleyen yıllarda karşılacabileceği muhtemel kuraklık riskine dair sorunlar ve önlemler ele alındı. İklim değişikliği ile birlikte kuraklık riskinin azaltılmasına  yönelik bireyler düzeyinde öncelikle su ayakizinin düşürülmesi ve buna paralel olarak sürdürülebilir bir yaşam tarzı için su konusundaki tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesi ve israfın önlenmesi gerektiği vurgulandı.

Fotoğraf Galerisi İçin Tıklayınız
Yayınlanma Tarihi: 06 Ocak 2023 Cuma